Като сдружение на солидарни граждани, ние заявяваме съпричастността си с оскърбените

...
Като сдружение на солидарни граждани, ние заявяваме съпричастността си с оскърбените
Коментари Харесай

„Солидарна България“ към Асен Василев: Извинете се на работодателите и не спирайте помощите

„ Като съдружие на солидарни граждани, ние заявяваме съпричастността си с оскърбените работодателски организации, които показаха обществено несъгласието си с съществени пазарни правила “. Това са показва в отворено писмо до министъра на финансите от  сдружение „ Солидарна България “.  В него те приканват Асен Василев да се извини на работодателските организации за непремереното си изявление и никога да не им спирате обществените помощи като 60/40. Припомняме, че преди дни финансовия министър съобщи, че  част от тях са „ некомпетентни “. 

Ето и цялото писмо:

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ Г-Н АСЕН ВАСИЛЕВ ОТ СДРУЖЕНИЕ “СОЛИДАРНА БЪЛГАРИЯ ”

“80 на 100 от българските работодатели са със приблизително или по-ниско обучение – в случай, че в страната интензивно работят над 300 хиляди компании. Анкетните данни сочат още, че въпросните работодатели изключват разновидността служащият им да знае повече от тях, съгласни са да одобряват на стаж възпитаници или студенти единствено в случай че са си платили за това и са подготвени да назначат във компанията си само претенденти с два непознати езика, отлични компютърни умения, дълъг стаж по специалността и никога по-възрастни от 24-25 години. ”
Данните са от изследване на БСК от 2012 година

Сдружение “Солидарна България ” показва несъгласието си с данните, оповестени в това изследване. Невъзможно е да има некомпетентни български бизнесмени. Даже да има един-двама, е неприемливо да бъдат оставени сам-самички на произвола на пазара, който (да не дава Господ!) да ги докара до банкрут.

Като съдружие на солидарни граждани, ние заявяваме съпричастността си с оскърбените работодателски организации, които показаха обществено несъгласието си с съществени пазарни правила. Неквалифицираните служащи са тези, които саботират просперитета на страната. Въпреки това работодателите самоотвержено не престават да им дават работа. Затова заслужават, в случай че не медал “Стара планина ”, то най-малко премия “Благотворители на века ”.

Вярно е, че от години българските работодатели не могат да заявят от какви фрагменти имат потребност и слагат просветителната система в неспособност да приготви нужните експерти за пазара на труда. Вярно е също, че цели 83% от предприятията в България са заявили, че не са осигурявали никакво образование на своите чиновници. Най-често посочваната причина е, че са си намерили работна ръка с нужните умения и не е нужна спомагателна подготовка. Тези анкети обаче не отразяват действителността. Всъщност работодателите са заявили погрешни данни от положително сърце. За да не злепоставят чиновниците си и да не престават да им заплащат несъразмерно високи на положения труд хонорари.

Да, някои от служащите са неблагодарници и майкопродавци. Предпочитат да получават по 1000-1500 евро като гастербайтери, вместо да подкрепят българската стопанска система против безумно високата заплата от 650 лева Но няма ненаказано добро…

Уважаеми господин Василев, молим към Вас никога да не посягате към свръхпечалбите на бизнеса чрез подмятания за увеличение на данъчното “бреме ” и увеличение на оптималния застрахователен предел. Ако се постанова изземване, направете го със  “свръхпечалбите ” на АЕЦ “Козлодуй ” и  дайте парите на бизнеса, с цел да може да заплаща заплати и сметки за ток. Предприемачите имат право на обезщетения, по няколко милиарда годишно най-малко. 

Пък и кой ѝ е крив на страната, че към момента не е приватизирала АЕЦ “Козлодуй ”? Щом облагите не са съответно на Пешо, значи са “наши ”, както заслужено означават работодателските организации. А и добре знаем от тях, че “държавата е неприятен собственик ”, респективно няма право на  свръхпечалби. На такива имат право единствено инициативните и предприемчиви български жители, които напълно справедливо се таксуват с най-ниския налог облага в цяла Европа, с който  “пълнят хазната ”. 

Е, правилно е, че приходите от налог облага са по-малки от всички прехвърляния към бизнеса през интервала на пандемията, т.е. – работещите небогати са финансирали ограниченията през подоходните налози, които се начисляват даже и върху минималните им заплати… Но това няма кой знае какво значение – нали всеки би трябвало да даде своя принос за излизане от рецесията!

Затова, уважаеми господин Василев, призоваваме Ви да се извините на работодателските организации за непремереното си изявление, да им благодарите, че правят благотворителна активност като заплащат на служащите си някакви заплати и никога да не им спирате обществените помощи като 60/40. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР